vineri, 21 august 2015

Assange îi cere lui Hollande o lege pentru avertizorii de integritate

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange i-a cerut vineri preşedintelui francez François Hollande să propună spre adoptare o "lege care să garanteze protecţia avertizorilor de integritate", relatează AFP în pagina electronică.


Fondatorul WikiLeaks Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
 
 
"Aş vrea să fac un apel către domnul François Hollande. Dacă Franţa vrea cu adevărat să protejeze drepturile jurnaliştilor săi şi populaţiei sale, este necesar să permită comunicarea şi împărtăşirea informaţiilor, deci este necesar să aibă o lege", a declarat Julian Assange în cadrul Şcolii de vară a ecologiştilor, lângă Lille.
El a făcut aceste declaraţii într-o legătură video de la Ambasada Ecuadorului din Londra, în care trăieşte izolat de trei ani.
"Această lege ar trebui să garanteze protecţia avertizorilor de integritate în cazul în care aceştia dezvăluie informaţii", a subliniat fondatorul WikiLeaks.
"Oricum, este necesară o protecţie. Însă mă refer la Europa şi la Franţa. Statele Unite sunt altceva. Şi mai este necesar să se evite ca drepturile omului să fie încălcate", a adăugat el, în faţa unei săli pe care a cucerit-o şi care l-a ovaţionat în picioare în mai multe rânduri...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:21 august 2015

Niciun comentariu: