marți, 11 august 2015

Băncile elveţiene se orientează intens spre atragerea milionarilor din Asia

Băncile elveţiene se orientează din ce în ce mai mult spre piaţa asiatică, intensificând campaniile în încercarea de a atrage clienţi multimilionari, informează Reuters.

undefined
Bancã elveţianã (Foto: AFP / Mediafax Foto)
Recent, banca UBS a fost criticată pentru că instalase pe Turnul One Peking Road din Hong Kong un banner publicitar atât de mare încât nu mai permitea trecerea razelor solare.
Managerii băncilor elveţiene se orientaseră de mult spre clienţii foarte bogaţi din Asia, în contextul scăderii creşterii economice în Europa şi pe fondul modificării reglementărilor privind secretul bancar.
Concurenţa s-a intensificat în ultima perioadă, în contextul în care noul director al companiei Credit Suisse a semnalat intenţia de a intra pe segmentul clienţilor multimilionari, în special din Asia.
"Toată lumea vrea să fie în Asia. Nu este deloc surprinzător că dintr-o dată aceasta a devenit strategia principală a băncilor", confirmă Andreas Brun, analist la Zuercher Kantonalbank (ZKB).
Atracţiile sunt evidente, în contextul în care scăderea recentă a ritmului creşterii economice permite multor economii asiatice să depăşească în continuare ţările occidentale...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:9 august 2015

Niciun comentariu: