miercuri, 12 august 2015

Barbati adevarati : Alexandru Ciucu
Alexandru Ciucu (n. 2 februarie 1976, București) este un creator de modă din România.
Istoricul familiei Ciucu în domeniul croitoriei masculine își are rădăcina în activitatea bunicii lui Alexandru Ciucu, Maria Ciucu, care în 1939 se specializează în croitoria de costume.

La rândul lui, Alexandru Ciucu Sr , tatăl lui Alexandru, continuă activitatea mamei sale. În anul 1992 este printre primii întreprinzători care reușește să privatizeze secția pe care o are în subordine și, să întemeieze una dintre primele societăți private în domeniu, SAMRIC SA.[2] Începe o perioadă în care produce costume de lux pentru export, pentru renumite branduri internaționale (Hugo Boss, Pierre Cardin, Giorgio Armani etc.)

Alexandru Ciucu s-a lansat în lumea modei ca designer de costume masculine. În 1997, după ani de "ucenicie", acesta deschide alături de tatăl său – Alexandru Ciucu Sr , primul magazin ”SAMRIC”, iar în 1999 primul magazin ”TATA&fiul”, dedicat în totalitate îmbrăcămintei clasice pentru bărbați. În același an este lansată prima colecție de costume sub acest brand în cadrul unei prezentări personale de modă. În perioada 2000 - 2005 sunt inaugurate mai multe magazine TATA&fiul și SAMRIC, atât în București cât și în provincie - Iași și Brașov.

Atelierul de Înaltă Croitorie Alexandru Ciucu

În anul 2006, designerul a înființat un atelier de creație vestimentară intitulat Atelier de Înaltă Croitorie din România[A], creațiile acestuia fiind ulterior expuse la târguri și expoziții de profil din România, alte țări din Europa

Anul 2009 a fost marcat de începutul colaborării Atelierului cu Casa Regală a României. Având inițial statutul de partener, după un an de probă – în 2010, firma devine Furnizorul Oficial al Casei Regale pentru o perioadă de trei ani.[9] Acest titlu i-a fost reînnoit în 2013.

„"Familia Regală a României apreciează costumele bărbătești ale lui Alexandru Ciucu pentru distincția lor, calitatea țesăturilor, precum și atenția pentru detalii."”
—Alteța Sa Regală Principele Radu al României

Atât Regele Mihai cât și Principele Radu au purtat ținute create de Alexandru Ciucu în diverse ocazii oficiale, printre care nunta Prințului William cu Kate Middleton de la Londra si nunta Prințului Albert de Monaco.. .citeste mai departe pe Wikipedia

Sursa:Wikipedia

VIDEO:L'Homme.Roi 2012 - Monte Carlo by Alexandru Ciucu
Publicat pe 5 mar. 2012
Under the High Patronage of the Royal House of Romania and of His Royal Highness Prince Radu of Romania and in co-operation with Maison de L'Amerique Latine de Monaco, Alexandru Ciucu presents for the first time outside Romania his ultimate men's suits collection L'Homme Roi 2012 at Hotel de Paris in Monte Carlo, Principate of Monaco.

Niciun comentariu: