duminică, 23 august 2015

Eroii din trenul Thalys povestec cum au oprit un masacru: "Du-te şi pune mâna pe el" - VIDEOMediafax [22/08/2015]
Tinerii americani care l-au imobilizat pe bărbatul ce pare că voia să comită un masacru, vineri, într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, au povestit acest episod "nebun" în faţa camerelor de luat vederi ale mai multor publicaţii, relatează AFP în pagina electronică.
 Totul s-a petrecut foarte rapid", a declarat Anthony Sadler, un student care călătorea împreună cu prietenii săi Alex Skarlatos, în vârstă de 22 de ani, şi Spencer Stone - ambii militari americani, cu care s-a întâlnit în vacanţă în Europa.
"Am auzit un foc de armă şi un geam spart", a declarat Skarlatos, un membru al Gărzii Naţionale a statului Oregon, care a revenit de curând dintr-o misiune în Afganistan. "Am văzut un bărbat intrând în vagon cu un Kalaşnikov", continuă el.
Chris Norman, un consultant britanic în vârstă de 62 de ani, care călătorea în acelaşi vagon, a declarat că ei au "văzut un tip (înarmat) cu un AK-47. Alex i-a spus lui Spencer «Du-te şi pune mâna pe el». Tipul a scos un cutter şi l-a tăiat pe Spencer pe gât, la spate, şi practic i-a tăiat degetul mare. Spencer l-a ţinut, iar până la urmă l-am imobilizat. Era inconştient. L-am legat", spune el.
"Spencer a venit în fugă vreo zece metri până la tip. Am început să-l lovim în cap până când s-a prăbuşit", povesteşte la rândul său Skarlatos.
În imagini filmate cu un telefon mobil în tren şi difuzate de mai multe posturi de televiziune, apare suspectul - un tânăr slab, purtând pantaloni albi, în bustul gol, ţintuit jos, pe burtă, cu mâinile legate la spate. O puşcă de tip Kalaşnikov este rezemată de un scaun, iar pe un geam, în vagon, se vede sânge.
Suspectul - care potrivit primelor elemente ale anchetei este marocan sau de origine marocană şi care ar avea vârsta de 26 de ani - nu a spus nimic şi "părea uluit", a declarat Anthony Sadler.        
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: