vineri, 21 august 2015

Filmul de weekend:Apartamentul-The Apartment (1960)
Apartamentul este un film de comedie-dramatic din 1960 care a obținut premiul Oscar în 1961 pentru cel mai bun film al anului.

În rolurile principale interpretează actorii Jack Lemmon și Shirley MacLaine.

Prezentare

La 1 noiembrie 1959, ușor manieratul C.C. Baxter a lucrat la Consolidated Life, o societate de asigurări, de aproape patru ani. El este unul din cei aproape treizeci și două de mii de angajați aflați în sediul lor din Manhattan.
 Pentru a se distinge de toate celelalte rotițe smerite din firmă și în speranța că va urca pe scara ierarhică, de cele mai multe ori lucrează până târziu, dar asta și pentru că nu mai poate intra în apartamentul său, situat lângă Central Park West.

 Asta deoarece l-a pus la dispoziția colegilor săi - Dobisch, Kirkeby, Vanderhoff și Eichelberger - care-l folosesc pe rând pentru legăturile lor extraconjugale, totul pentru ca aceștia să pună o vorbă bună pentru Baxter la directorul de personal, Jeff D. Sheldrake.

 Atunci când Baxter este chemat la biroul lui Sheldrake pentru prima dată, își dă seama că nu a fost chemat pentru a fi promovat așa cum se aștepta, ci dimpotrivă, ca să-l adauge și pe Sheldrake (care era căsătorit) pe lista celor care se folosesc de apartamentul său.

Actori
Jack Lemmon este C.C. "Buddy Boy"
 Baxter Shirley MacLaine este Fran Kubelik
Fred MacMurray este Jeff D. Sheldrake
Ray Walston este Joe Dobisch
Jack Kruschen este Dr. Dreyfuss ...citeste mai departe

Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: