luni, 31 august 2015

In fata crizei migrantilor,Uniunea Europeana organzeaza o reuniune in 14 septembrie


© AFP | O femeie cu copilul ei la Tabanovce, in Macédoina,  30 august 2015.


La apelulul Berlinului, Londrei și Parisului, miniștrii de interne ai Uniunii Europene se vor întâlni pe 14 septembrie "pentru progrese concrete" pe criză migratoare. Guvernele francez și italian au vorbit, duminica, 30 August, pentru o acțiune rapidă în favoarea acordării azilului refugiaților.

Italia vrea sa obtina dreptul de azil european ,"bătălia de următoarele luni", a declarat duminică premierul Matteo Renzi, într-un interviu acordat cotidianului "Corriere della Sera".

Migrantilor care fug din fata razboiului, a persecutilor,torturii,opresiunii  trebuie sa fie intampinati, tratati demn, adapostiti,ingrijiti, " a adaugat, la rândul său, prim-ministrul francez, Manuel Valls.

Șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, la rândul său, a declarat duminică "scandaloasă" atitudinea din unele țări din Europa de Est  care se confruntă cu criza refugiaților.

În urma criticilor "șocante", facute de omologul său francez, ministrul ungar de externe Péter Szíjjártó a anunțat , ca a convocat luni un reprezentant al Ambasadei Franței în Budapesta...citeste mai departe

Sursa:France24
Data;30 august 2015


Niciun comentariu: