marți, 8 septembrie 2015

Băsescu: Variantele de deplasare pentru refugiați sunt din Maroc, prin Spania și nu-i de azi, nici de ieri, o altă variantă este din Libia în Italia

Traian Băsescu, la Şcoala de vară a tinerilor din PMP
Foto: Facebook
 
Fostul șef al statului Traian Băsescu le-a spus, sâmbătă, la Mamaia, tinerilor din PMP, referitor la criza refugiaților, că el nu poate privi doar din punct de vedere umanitar situația, ci și referitor la securitatea țării noastre.
"Eu nu pot să privesc numai din punct de vedere umanitar lucrurile acestea. Pentru că am trecut prin experiența de a fi zece ani la Cotroceni, mă uit și la securitate. Sunt un om care știe foarte bine că statul islamic controlează mari exploatări de petrol și rafinării în Libia, în Siria, în Iraq și atunci poate îmi găsesc o explicație cum reușesc unii să plătească câte 10.000, 50.000 de euro ca să ajungă în Europa. (...) Dar un fost șef de stat care nici nu a plecat foarte de mult din funcție și măcar cu analizele de la momentul plecării și cu capacitatea de a mai anticipa încă vreo câteva luni dezvoltările, eu nu pot să am altă poziție decât să fac trimitere la exploatarea, repet, nu la aplicarea, la exploatarea, articolului 3, alineatul 4 din Constituția României, care nu permite mutări de mase, de populație străină pe teritoriul țării", a afirmat Traian Băsescu la Școala de vară a Tineretului PMP.
Acesta a menționat că respectivul articol din Constituția României trebuie interpretat în interes național, ținând cont și de prăbușirea unor instituții europene.
"Aici, putem face ce vrem cu acest articol, dar interpretăm în interes național și ăsta-i rolul oamenilor de stat...citeste mai departe

Sursa:Replica Online
Data:5 sept 2015

Niciun comentariu: