duminică, 27 septembrie 2015

Cel mai vizitat mormant din Paris. Detaliul de pe corpul unui barbat necunoscut care strange mii de turisti anual

mormant

Cimitirul Pere Lachaise din Paris este locul in care sunt inmormantati multi oameni faimosi, printre care Oscar Wilde si Jim Morrison. Cu toate acestea, mormantul unui barbat necunoscut este cel mai vizitat.
Turistii se ingramadesc la mormantul lui Victor Noir, un jurnalist din secolul 19. Nu pentru ce a facut la viata lui, ci... pentru ce ascunde in pantaloni. Considerat “cel mai sexy mormant din Pere Lachaise”, statuia il arata pe barbat drept foarte dotat.

Mai mult, exista si o legenda urbana care spune ca cine atinge zona va fi fertil. Rezultatul? Statuia straluceste in acea parte a corpului, in timp ce restul este oxidat.

...citeste mai departe pe Stirile Pro TV

Data:24 sept 2015

 
"Victor Noir 1848-1870"

Era evreu. Asta nu dadea bine in Franta anului 1850. A decis sa se autoboteze Victor Noir. Suna bine pentru un jurnalist.

S-a tras langa "La Marseillaise", publicatie puternica, condusa de Henri Rochefort si editata de Pascal Grousset. Avea penita, verbul ii era inmuiat in venin, alerga frumos pe cararile dintre cuvinte. In 1869, la 21 de ani, lumea-i era la picioare.

Prin decembrie, o disputa intre doua ziare corsicane, a flambat Franta. Grousset, editorul, se luase-n piept cu Printul Pierre Bonaparte, nepotul direct al marelui Napoleon.

Aprigi la mainie, ajunsesera, rapid, la duel. Grousett il trimise pe Victor Noir sa stabileasca locul si armele. Afrontul nu se trecea cu vederea, manusa fusese aruncata.

Printul n-a inghitit sa discute cu "slugile". S-a lasat cu cearta. S-au scos pistoale...Cine a tras primul, cine a inceput, conteaza mai putin...Victor Noir a primit, din "partea" Printului, un glont direct in cap. Mort pe loc!

Unii zic ca pe 12 ianuarie, la inmormantarea sa, au fost 100.000 oameni, la Neuilly, unde a fost coborat pentru prima oara. In 1891, dupa stabilirea celei de-a Treia Republici, l-au stramutat la Pere Lachaise, in Paris, cimitirul cu trei milioane de morti si 44 de hectare. Abia acum incepe povestea. Pai si asta ce-a fost? Doar preambulul...

Jules Dalou, unul dintre cei mai talentati sculptori ai vremii, a fost delegat sa-i lucre statuia. Omul, spargator de tipare, s-a gandit sa-l faca cat mai natural. L-a desenat "mort" pe strada, asa cum fusese asasinat. Isi adusese aminte ca legistul trecuse ceva de genul "erect" in certificat. Din punct de vedere medical, se putea...Moartea fusese violenta, creierul comandase...Asa l-a facut. Cu o...protuberanta a pantalonilor in dreptul slitului...

Sursa:Flori Jianu

Niciun comentariu: