duminică, 27 septembrie 2015

Imaginea săptămânii, publicată de NASA: Cer senin deasupra SUA

NASA a publicat o imagine cu Statele Unite ale Americii fotografiate din spaţiu. Aceasta a fost realizată pe 17 septembrie de către astronautul american Scott Kelly, membru al echipajului Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în timpul unui survol nocturn, scrie agerpres.ro.

„Cer senin azi peste o mare parte din Statele Unite ale Americii”, a scris Scott Kelly pe mediile de socializare, postând această fotografie.

Scott Kelly, alături de cosmonautul rus Mihail Kornienko, se află într-o ambiţioasă misiune de un an la bordul avanpostului orbital. Pe 15 septembrie, cei doi au sărbătorit trecerea primelor şase luni pe orbită. De obicei, membrii echipajului ISS rămân pe orbită între patru şi şase luni.

Această misiune de un an are drept obiectiv analiza modului în care organismul uman reacţionează şi se adaptează la zboruri spaţiale de lungă durată, în vederea pregătirii unei misiuni cu echipaj uman pe Marte la începutul deceniului patru al acestui secol. O astfel de misiune spre Marte ar putea dura cel puţin 500 de zile.Sursa:Jurnal.md
Data:23 septembrie 2015

Niciun comentariu: