duminică, 20 septembrie 2015

Leonte: Nu voi mai candida la nicio funcţie de conducere în cadrul PSD în următoarea perioadă


catalin leonte

Anunț supriză la conferința județeană de alegeri a PSD Brașov, unde deputatul Constantin Niță a fost (re)ales președinte al filialei, în contextul în care a fost singurul candidat.

Consilierul local Cătălin Leonte a delcarat că „aşteptările oamenilor de la politică şi politicieni sunt altele astăzi, comparativ cu ce era în urmă cu zece  sau chiar şi cinci ani. Oamenii s-au săturat de politică şi de genul de politicieni care, o dată la câţiva ani, umplu câteva pagini de promisiuni care apoi nu au şi acoperire în fapte.
 Aşteptările societăţii, în ansamblu, sunt altele.
 Aşteptările partenerilor noştri europeni şi euroatlantici de la politicienii români sunt altele.
Ar trebui ca principiile transparenţei, onestităţii şi coerenţei totale între vorbe şi fapte să definească de acum încolo şi acţiunile politicienilor români. De aceea, propun câteva măsuri aplicabile întregii clase politice, indiferent de partid”.

Candidat la postul de primar al municipiului Brașov, el solicită separarea politicii de afaceri. „În orice societate, oamenii de afaceri au un rol important în dezvoltarea unei societăţi, dar aceasta doar ca urmare a respectării  mecanismelor corecte ale unei economii de piaţă. Scopul oricărui om de afaceri este să facă profit – logic şi nimic rău în asta. Dar tentaţia ca, odată ajuns în politică, să-si folosească puterea financiară în a căpăta putere politică este foarte mare.
Şi se face relativ uşor.
Şi apare întrebarea legitimă: cei care intra în sfera de influenţă a unui astfel de afacerist-politician mai reprezintă interesele oamenilor sau interesele acestui pol de putere?

 Şi apoi vine a doua întrebare: Politicianul-afacerist, odată ce a căpătat putere, nu va fi tentat să-şi creeze un avantaj material, tocmai ca urmare a poziţiei de putere ocupate? Răspunsul poate să-l de oricine.
Însă experienţa ultimilor ani şi scandalurile de corupţie ne demonstrează că este mai bine să se facă o separare clară între acestea. Politicienii cu politica şi afaceriştii cu afacerile. Nimic nu-i poate opri pe aceştia din urmă în a avea afinităţi politice şi în a sprijini, chiar şi financiar, o doctrina sau alta, un politician sau altul, însă în condiţii de maximă transparenţă”, a precizat Cătălin Leonte...citeste mai departe

Sursa:NEWSBV.RO
Data:20 sept 2015

Un comentariu:

Rob Willams spunea...

Aplica pentru un împrumut rapid și convenabil de a plăti facturile și pentru a începe o nouă afacere sau re-finanțarea proiectelor tale, la o rată a dobânzii mai ieftin de 3%. Nu ne contactati astăzi prin: co.operateloanservice@gmail.com pentru mai multe informații.