marți, 15 septembrie 2015

Marea Britanie: Socialistul Jeremy Corbyn, ales lider al laburistilor. NY Times: Partidul Laburist ia o turnura catre "stanga dura"Jeremy Corbyn
Foto: Captura YouTube

Radicalul Jeremy Corbyn, care se declară fan al lui Chavez, al nationalizarilor si al Syriza, a fost ales sâmbătă lider al Partidului Laburist (de opoziție) din Marea Britanie,o victorie care consacra ascensiunea eurosceptiscilor, opozanti duri ai politicilor de austeritate, in tendintele politice britanice si care promite turbulente in sanul laburistilor, transmite AFP.
Relatand despre numirea lui Corbyn la sefia formatiunii politice, New York Times noteaza ca aceasta marcheaza o directionare a  Partidului Laburist catre stanga dura, capatand totodata o pozitie mai degraba favorabila lui Putin.

Corbyn, in varsta de 66 de ani, a obținut 59,5% din voturi in scrutinul intern, respectiv 251.417 de voturi.

"Vreau să încep prin a mulțumi tuturor celor care au luat parte la acest scrutin democratic. Mulțumesc în avans și tuturor celor care vor lucra cu mine pentru a obține mari victorii, nu numai electorale pentru Partidul Laburist, dar și emoționale pentru întreaga noastră societate, pentru a arăta că nu trebuie să fim inegali, că nu trebuie să fim incorecți și că sărăcia nu este inevitabila", a spus Jeremy Corbyn, în discursul ținut după anunțarea victoriei sale.

Jeremy Corbyn se declara un fan al liderului socialist Hugo Chavez si militeaza pentru renationalizarea unei serii de sectoare industriale si cresterea taxelor pentru bogati. El s-a referit la Hezbollah si Hamas ca "prieteni", in incercarea de a promova pacea, scrie presa internationala...citeste mai departe

Sursa:HotNews.ro
Data:12 sept 2015

Niciun comentariu: