vineri, 18 septembrie 2015

Oficial ungar: SUA sunt responsabile de conflictele care au generat valul de refugiaţi. UE trece printr-o profundă "criză morală", fiind "problema", "nu soluţia"

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de către UE a imigranţilor, anunţă Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiaţi şi oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul.


Oficial ungar: Statele Unite sunt responsabile de conflictele care au generat valul de refugiaţi (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)
 
Ca reacţie la declaraţii ale preşedintelui Barack Obama, care a sugerat că Europa poate accepta imigranţi suplimentari, Laszlo Kover a amintit că "Statele Unite au construit la frontiera cu Mexicul un gard mai puternic şi mai lung decât ar putea construi vreodată Ungaria la graniţa cu Serbia".
"În plus, Statele Unite sunt responsabile de haosul care îi împinge pe imigranţi acum spre Europa", a adăugat Kover, potrivit MTI, referindu-se la conflicte militare din Orientul Mijlociu şi din Africa.
"În plus, Statele Unite nu par să fie prea solidare cu aliaţii europeni în materie de imigraţie", a adăugat Kover, notând că Ungaria este din nou vizată de acuzaţii, în mod "nejustificat şi fără să merite".
Preşedintele american, Barack Obama, a ordonat pregătirea unui plan pentru primirea în Statele Unite a 10.000 de refugiaţi sirieni, în contextul în care Uniunea Europeană se confruntă cu milioane de imigranţi extracomunitari ...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:13 sept 2015

Niciun comentariu: