duminică, 27 septembrie 2015

Ridley Scott vrea să producă trei filme noi în franciza „Prometheus“

Ridley Scott vrea să producă trei filme noi în franciza „Prometheus“
Foto: adevaru.ro
Cineastul american Ridley Scott a dezvăluit faptul că filmul „Prometheus 2“, care va fi lansat în 2017, va fi urmat pe marile ecrane de alte două continuări, înainte ca intriga acestei francize SF să facă legătura cu evenimentele relatate în primul opus din seria „Alien“, potrivit adevarul.Fanii francizei „Alien”, care au rămas puţin confuzi după ce au văzut filmul „Prometheus”, lansat în 2012, pot respira liniştiţi, pentru că misterele şi întrebările rămase fără răspuns din acel prim opus al noii francize vor fi în cele din urmă explicate.
Regizorul Ridley Scott a anunţat că vrea să facă trei continuări pentru acel film din 2012, la finalul cărora linia narativă va ajunge la momentul de debut al francizei „Alien”. Ridley Scott, în vârstă de 77 de ani, a declarat pentru site-ul german FilmFutter că cele două francize SF se vor împleti în cele din urmă, atunci când a fost întrebat despre stadiul în care se află „Prometheus 2”, un film ce va fi lansat abia peste doi ani. În acea continuare („sequel”), Michael Fassbender şi Noomi Rapace îşi vor relua rolurile din pelicula originală din 2012. Ridley Scott a regizat primul film din franciza „Alien” în 1979, care a generat apoi trei continuări, fiecare regizată de un alt cineast.
Franciza „Alien” a inspirat şi câteva spin-off-uri oarecum înrudite, precum „Alien vs. Predator”. Primul film din noua franciză „Prometheus“ a fost prezentat ca un „prequel” de sine stătător, dar a generat reacţii amestecate din partea criticilor, deşi a fost un succes de box office. „Scopul principal este de a explica franciza «Alien» şi motivul pentru care extratereştrii au fost creaţi“, a spus Ridley Scott.
„Întotdeauna am considerat «Alien» ca un fel de război biologic. Pentru mine, nava spaţială originală, căreia eu îi spun «croissant», este o navă de război conţinând creaturi biomecanoide, care sunt interesante doar de distrugere.” Ridley Scott se află în prezent în plin turneu de promovare a unui alt film SF al său, „The Martian”, cu Matt Damon în rolul principal, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 2 octombrie.


Sursa:UNIMEDIA
Data:26 septembrie 2015Biografie
S-a nãscut în South Shields, Northumberland, Anglia. Crescut în Londra, Cumbria, Tara Galilor si Germania, el s-a întors în Anglia de Nord Est pentru a locui în Stockton-on-Tees. A studiat la West Hartle Pool College of Art unde a excelat în graficã si picturã. A mai studiat la Royal Academy of Art, unde a mai învãtat si David Hockney. Acolo Scott a fãcut primul sãu scurt-metraj.

Absolvind cu brio, Scott a fost premiat cu o bursã de cãlãtorie în statele Unite pentru un an de zile. În acea perioadã, el a fost angajat de Time Life Inc. unde a lucrat cu realizatorii de documentare Richard Leacock si D.A. Pennebaker. La revenirea sa în Marea Britanie, s-a alãturat postului BBC în calitate de scenograf si, în mai putin de un an, fost promovat în echipa lor de regizori.

Dupã 3 ani de zile, a plecat pentru a-si forma propria companie RSA, care în curând a devenit una dintre cele mai de succes case de productie din Europa. De-a lungul anilor el a regizat peste 2000 de filme publicitare, o mare parte din ele fiind premiate la Festivalurile de Film de la Venetia si Cannes, fiind premiate si de New York Art Directors’ Club. În paralel cu munca sa la filme, Scott a rãmas implicat si la RSA. Având birouri în New York, Londra si Los Angeles, RSA colaboreazã cu cei mai apreciati regizori din industria de publicitate.

Scott si-a fãcut debutul in lung-metraj, la filmul The Duellists, care i-a adus Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes în 1978...citeste mai departe pe CineMagia.ro

Niciun comentariu: