vineri, 18 septembrie 2015

Sorbona ofera azil studentilor refugiati cu sustinerea financiara a Quatarului


© Loïc Venance, AFP | Photo d'illustration.

Pentru a deschide porțile pentru sirienii care fug de ororile războiului, Qatar va finanța găzduirea a o sută de studenti de refugiați la Université Paris 1 - Panthéon Sorbona.

Președintele universității Université Paris 1 - Panthéon Sorbonne Philippe Boutry a anunțat într-o declarație ca a lansat în această săptămână, semnarea unui memorandum de înțelegere cu Procurorul General din Qatar pentru a găzdui în unitatea sa o sută de studenți refugiați. Ca parte a acestui parteneriat, Emiratul Quatar este de acord să achite suma de 600.000 de euro pe an, timp de trei ani.O contribuție care va finanța costurile de cazare și cheltuielile de intretinere ale studenților, spune Philippe Boutry. Acesta din urmă spune că este bine ca universitatea, "fidela valorilor de solidaritate și umanism", a luat decizia de a găzdui studenți refugiați, și că e "informat de această inițiativă și doreste sa contribuie la această acțiune umanitară, Emirul Statului Qatar fiind dispus (...) să-l sprijine. "

In conformitate cu termenii dispozitiilor care intră în vigoare începând cu 28 septembrie, studentii,cel mai probabil sirieni, sunt deja pe lista rectorul din Paris, nu din Qatar. Acestora li se va oferi un program de instruire pe baza cunoștințelor lor de limba franceza și nivelului de studii...citeste mai departe

Sursa:FRANCE24.COM
Data:17 sept 2015


Niciun comentariu: