duminică, 6 septembrie 2015

Teatrul din Iaşi - al doilea din lume ca frumuseţe într-un top al BBCAl doilea teatru ca frumusete din lume este Nationalul din Iasi. Cel putin asta reiese dintr-un top realizat de televiziunea britanica BBC.
Nationalul din Iasi a fost proiectat de doi arhitecti vienezi acum mai bine de 100 de ani. La inceputuri a functionat sub directiunea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri si Mihail Kogalniceanu, primind in 1956 numele poetului Vasile Alecsandri.
In cautarea celor mai frumoase teatre, cei de la BBC s-au indragostit pe loc de frumoasa cladire din Iasi si au inclus-o intr-un top realizat cu ocazia "Zilei mondiale a teatrului".
In topul BBC, Teatrul National din Iasi figureaza alaturi de institutii culturale din Paris, Londra, San Francisco, Venezia, Bristol si Vicenta.
Monumentul a carui frumusete sta si in minunatele detalii arhitecturale este deschis nu doar pe timpul spectacolelor, ci si in restul zilelor, pentru ca oricine sa se poata bucura de el. Teatrul din Iasi poate fi vizitat de luni pana sambata, intre orele 10:00 si 17:00.
Data"6 sept 2015

Niciun comentariu: