marți, 15 septembrie 2015

Un artist brasovean:Horia BrenciuHoria Brenciu (n. 27 august 1972, Brașov) este un cântăreț, entertainer și prezentator român de televiziune. A absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Academia de Teatru și Film din București și Școala Populară de Artă din orașul său.

Cântărețul își face debutul la numai 18 ani, în anul 1990, în trupa Apropo, pe vremea respectivă cântând la pian, și abia mai târziu remarcându-se vocal.
Prima apariție televizată a lui Brenciu a avut loc in vara lui 1993, în producția TVR Concurs de seducție realizată pe litoral, la Costinești. Concurând cu alți doi tineri, Brenciu a câștigat întâietarea pentru favorurile Marinei Scupra.

În același timp, trei tinere se luptau să-l cucerească pe Tino Furtună de la „Holograf”.

Din octombrie 1993 începe o colaborare cu postul public de televiziune, TVR. În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Urmează o perioadă de un an de emisiuni difuzate de către postul de televiziune Național TV.

De asemenea a fost cooptat în mai multe proiecte de dublaj animat românesc: În Seria Povești cu Mac-Mac, și mai precis în episodul Încâlceala din Triunghiul Bermudelor, în rolul căpitanului Slaterry, (1998) În filmul Ratatouille (2008), este Talon Labarthe, avocatul lui Skinner (Constantin Bărbulescu)

A cântat melodia de început a serialului Aladdin, difuzat pe TVR1 (1997) Happy Feet 2: Mumble dansează din nou, Lovelace (voce, vers.română), în original personajul este dublat de Robin Williams De asemenea, a jucat în serialul Om sărac, om bogat...citeste mai departe

Sursa:Wikipedia
VIDEO:NEW YORK, NEW YORK - HORIA BRENCIU & HB Orchestra Big Band
Incarcat de Horia Brenciu
Publicat pe 11 sept. 2015

Niciun comentariu: