vineri, 16 octombrie 2015

ANALIZĂ New York Times: Siria a devenit poligonul în care armata rusă face demonstraţii de forţă pentru Occident

Armata rusă foloseşte Siria ca teren pentru a face o demonstraţii de forţă militară dincolo de propriile frontiere, în timp ce Occidentul asistă la această situaţie, comentează cotidianul The New York Times, în ediţia online.


Analiză NYT: Siria a devenit poligonul în care armata rusă face demonstraţii de forţă pentru Occident (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
 
"Cele două săptămâni de raiduri aeriene şi atacuri cu rachete ruse în Siria au oferit serviciilor secrete occidentale o evaluare mai profundă a transformării pe care armata rusă a avut-o în timpul preşedintelui Vladimir Putin; Moscova face o demonstraţie despre capacitatea de a efectua operaţiuni în afara frontierelor, prezentând noi tipuri de armament, noi tactici şi strategii", subliniază publicaţia americană.
Rusia a folosit noi tipuri de arme în Siria, inclusiv avionul de vânătoare Suhoi Su-34, numit de NATO Fullback, precum şi rachete Kalibr lansate din Marea Caspică, de la o distanţă de 1.500 de kilometri.
"Operaţiunile ruse reflectă ceea ce oficialii şi analiştii numesc modernizarea - chiar dacă incompletă - a armatei ruse, în pofida restricţiilor bugetare. Iar acest lucru, mai ales în contextul implicării Rusiei în Ucraina, a alarmat Occidentul", explică The New York Times...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:15 octombrie

Niciun comentariu: