sâmbătă, 3 octombrie 2015

Cîmpeanu: Anchetă disciplinară în cazul profesorului acuzat că a fotografiat eleve la toaletă

O anchetă disciplinară a început, vineri, la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, în cazul profesorului de sport acuzat că ar fi fotografiat eleve la toaletă, declară ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia concluziile cercetării vor fi anunţate săptămâna viitoare.


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
 
Sorin Cîmpeanu a declarat, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări, că Ministerul Educaţiei a dispus, vineri dimineaţă, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Încă din această dimineaţă, de la ora 8.00, la şcoala 164 din Bucureşti, din Sectorul 6, se află o echipă care realizează cercetarea disciplinară, vom avea rezultate preliminarii la nivelul acestei zile şi săptămâna viitoare, la început, vom avea şi concluzia colegilor care efectuează cercetarea disciplinară. În paralel, este foarte bine că se derulează, dincolo de aria de competenţe a Ministerului Educaţiei, şi o cercetare pe linie penală pe baza unei sesizări la Poliţia Municipiului Bucureşti”, a declarat Cîmpeanu.
Întrebat dacă nu ar trebui să existe o mai mare atenţie în selecţia cadrelor didactice astfel încât să nu se mai întâmple incidente precum cel de la şcoala respectivă, ministrul Educaţiei a răspuns că ministerul pe care îl conduce a avut "intervenţii ferme” în astfel de cazuri.

"Evident că este necesară o atenţie mai mare. Îmi pare rău că uneori se uită intervenţiile ferme din ultima perioadă în fiecare caz în parte. Se uită iniţiativele sistemice pe care le avem pentru asigurarea disciplinei în şcoli, pentru eliminarea actelor de violenţă şi a altor acte de natura celor menţionate", a răspuns Câmpeanu. citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:2 octombrie 2015

Niciun comentariu: