luni, 12 octombrie 2015

Cod galben de ploi și vânt în aproape toată țara. Județele Suceava și Neamț, sub avertizare de cod portocaliu de ninsoare

Foto: ziarulevenimentul.roB1 Tv [11/10/2015]
Codul galben de ploi torenţiale, vânt puternic şi chiar ninsori a fost extins pentru aproape toată ţara. Sunt prognozate cantităţi de 50 de litri pe metru pătrat şi vânt care poate atinge la rafală şi 70 de kilometri pe oră.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de duminică dimineaţă, codul galben este valabil pentru întreaga ţară, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj, Mureș și Sibiu. Atenţionarea este valabilă până luni seară. Ploile torenţiale din ultimele zile aduc şi o atenţionare de cod galben de inundaţii, valabilă pentru 9 judeţe până luni la miezul nopţii.

Începând de duminică, de la ora 13:00 și până luni, la ora 10:00,  în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10-15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
 

Niciun comentariu: