sâmbătă, 3 octombrie 2015

Filmul de weekend: Silent Wedding-Nunta muta (2008)
Încărcat pe 18 ian. 2011
A Romanian comedy-drama, set in a small village in 1953, about a young couple about to get married. Guests arrive, the banquet is ready and everything is prepared for the ceremony.
Then, the Russian army announce the death of Stalin. One week of national mourning must take place, effectively immediately. The wedding and the party are forbidden, but they decide to celebrate it anyway... just silently.

"Regizor: Horatiu Malaele
Scenaristi: Horatiu Malaele Adrian Lustig
Genul: Comedie / Drama

Scurta descriere
Nunta Muta este bazat pe o intamplare adevarata, petrecuta intr-un sat romanesc, in anul 1953, al carei punct central e o nunta cu urmari tragice. La acest eveniment participa cateva zeci de oameni, cand primarul satului, impreuna cu comandantul regimentului de tancuri, anunta moartea lui Stalin si declararea doliului international de sapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nuntii, pentru ca el nu vrea ca toate mancarurile sa i se strice, nu vrea sa se intoarca din drum, si nici sa-si trimita invitatii acasa. Lui ii vine ideea de a "captusi" aceasta nunta si de a o muta in interiorul casei, pe care o "zideste" bine de tot cu scanduri la geamuri, ca sa nu se produca prea mult zgomot. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care "nunta muta" devine o "nunta galagioasa", o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sunt deportati, iar mireasa isi revede sotul abea peste 13 ani, cand este eliberat, si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace. 
  • Titlu: Silent Wedding - Nunta Muta
  • Data lansare (Romania): 06 Iunie 2008
Sursa:CinemaRX

Niciun comentariu: