miercuri, 28 octombrie 2015

FRANTA-VIDEO:"Trebuie schimbata imaginea suburbiilor" dupa VallsInvitat in emisiunea "Marțea politica", prim-ministrul Manuel Valls a răspuns la întrebările Roselyne Fevbre (Franța 24), Laure Bretton (Eliberare), Florent Guignard (RFI) și Ilyes Ramdani (The Bondy Blog).
La zece ani după revoltele din suburbii, prim-ministrul Manuel Valls  a pus accentul pe lupta împotriva discriminării în timpul mandatului sau, la emisiunea "Martea politica" 27 Marți, luna octombrie.

Șeful guvernului a readus in discutie  necesitatea de diversitate socială și dezvoltarea economică în aceste teritorii "pierdute" ale Republicii, în cazul în care rata șomajului atinge uneori peste 20% în unele cartiere.

"Sunt foarte lucid cu privire la situația [...] trebuie să se aplice egalitatea pe întreg teritoriul. Nu trebuie lasata Republica se destrame", a declarat Manuel Valls. "[Pentru a crea un mix socială], schimba imaginea de suburbii [...] Este nevoie de frumos în aceste cartiere."


A se respecta poliția și jandarmii


Cu o zi înainte, la Les Mureaux,  comunitate în periferia Parisului, primul-ministru a reafirmat că va face totul pentru a lupta împotriva "apartheidului social, teritorial si etnic".


.
Prim-ministrul a fost, de asemenea, întrebat despre întârzierea  locuințelor sociale (Neuilly-sur-Seine, Frejus ....), campanii de "testare" pentru a lupta nedreptățile din chirie, dreptul de a vota in strainatate și în special cu privire la propunerea de a dota politistii cu camere...citeste mai departe

Sursa:France24
Data:27.10.2015

Niciun comentariu: