joi, 22 octombrie 2015

Guardian: Decizia de a permite Chinei să construiască centrale nucleare în Marea Britanie este o nebunie

Decizia de a permite Chinei să construiască centrale nucleare în Marea Britanie este pură nebunie, comentează cotidianul The Guardian în ediţia online, precizând că serviciile de informaţii sunt îngrijorate că acestea ar putea conţine dispozitive secrete, oferind chinezilor un instrument de şantaj.


Guardian: Decizia de a permite Chinei să construiască centrale nucleare în Marea Britanie este o nebunie (Imagine:Xinhua/Mediafax Foto )
 
 
Covorul roşu a fost întins de-a lungul timpului pentru tirani, dictatori, şeici feudali şi susţinători ai torturii, iar Regina a fost nevoită să zâmbească în faţa tuturor, notează cotidianul britanic, amintind de vizita dictatorului român Nicolae Ceauşescu în 1978, la ordinul premierului de la acea vreme, Jim Callaghan. După o paradă cu Regina în trăsura ei, Ceauşescu s-a întors acasă cu doi labradori, care au fost văzuţi apoi prin Bucureşti, fiind plimbaţi cu propria limuzină, continuă The Guardian.
Astăzi a fost semnat unul dintre cele mai nebuneşti acorduri încheiat vreodată de un Guvern britanic, mai ales de cel condus de David Cameron, care foloseşte cuvântul "securitate" în fiecare discurs. O companie controlată de statul chinez, cu un partener minoritar al statului francez, va construi şi controla centrale nucleare la Hinkley Point, la Bradwell (Essex), precum şi la Sizewell.
Surse din serviciile britanice de informaţii sunt atât de îngrijorate încât au informat public că nu se ştie ce dispozitive secrete ar putea fi introduse în software-ul....citeste mai departe


Sursa:Mediafax
Data:22 octombrie 2015

Niciun comentariu: