vineri, 16 octombrie 2015

Israel-Cisiordania:ziua cu mari riscuri,primele incidente la Nablus

© AFP | Mormântul lui Josif din Nablus, partial incendiat in noaptea de joi spre vineri la Nablus
 
Israelul este în alertă  in aceasta vineri dupa ce grupuri palestiniene au chemat la demonstrații în Cisiordania și Fâșia Gaza. În aceasta noapte, protestatarii au ars parțial mormântul lui Iosif din Nablus, Cisiordania.
 
Israel se teme de un nou focar de violență,  in această zi de vineri 16 octombrie,in Cisiordania și Fâșia Gaza după apelul pentru "Revoluția" din teritoriile palestiniene.

La fata locului, situația se deteriorează pe zi ce trece. Un palestinian a fost împușcat mortal, vineri, după atacarea unui soldat cu un cutit. Atacatorul a fost deghizat ca fotograf de presă ",fapt care ia permis să se apropie soldații", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei, Ary Shalicar.

Mai devreme,  noaptea, zeci de protestatari palestinieni a ars parțial mormântul patriarh Iosif, o figură importantă în iudaism, în Nablus. Cocktailuri Molotov au fost aruncate la respectivul mormant, atacul a provocat daune grave.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas, a condamnat atacul ca un act "iresponsabil", a ordonat o anchetă și a promis ca va repara stricaciunile...citeste mai departe

Sursa:FRANCE24
Data:16 octombrie 2015

Niciun comentariu: