sâmbătă, 17 octombrie 2015

Mexic:Baronul drogurilor "El Chapo" Guzman ranit in timp ce fugea de autoritati


© PGR/AFP/ArchivaI Fotografie furnizata de guvernul mexican la 22 februarie 2014 a baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman


MEXICO CITY (AFP) -Baronul mexican al drogurilor Joaquin  "El Chapo" Guzman a fost împușcat recent în picior și fața în timp ce fugea intr-o operațiune de capturarea a autorităților mexicane, a anuntat vineri  intr-un comunicatguvernul federal.
"Pentru a evita să fie capturat  fugarul a fugit brusc și, prin urmare, s-a rănit la fata si picior", s-a precizat intr-un comunicat al guvernului.
Forțele de securitate au subliniat faptul că leziunile corporale "nu sunt rezultatul unei confruntări directe."
"Ministerul de securitate continuă să facă toate eforturile pentru a permite arestarea delicventului",precizeaza comunicatul.
La 11 iulie, "El Chapo", considerat ca unul dintre cei mai mari traficanțiide droguri din lume, a reușit să scape dintr-o închisoare de maximă securitate.
Potrivit unor surse ale Agentiei Antidrog Americane (DEA), a reusit sa  scape in regiune muntoasă a statului Sinaloa, unde sa născut în urmă cu 58 de ani și este bastionul cartelului sau.
"El Chapo" în această regiune are sprijinul populației locale, a declarat pentru AFP surse.
Operațiunile pentru capturare au fost duse în colaborare cu agenții internaționale, se afirma în comunicat...citeste mai departe

Sursa:FRANCE24
Data:17 octombrie 2015

Niciun comentariu: