luni, 12 octombrie 2015

Nostaligia verii surprinsa in doua stiri


Fantastica poveste a teroristului politicos care a sărit cu o avere din avionul pe care îl deturnase și a dispărut


D.B. Cooper
Mii de emisiuni, documentare, filme, articole au fost scrise în ultimii 40 de ani despre singurul om care a deturnat un avion și a rămas neidentificat în istoria Statelor Unite. Numele său de cod: D.B. Cooper.
Totul a început pe 24 noiembrie 1971, când un bărbat a cumpărat un bilet de avion pe aeroportul din Portland pentru o cursă Northwest Orient Airlines care urma să îl ducă în Seattle, un zbor de doar 30 de minute. S-a prezentat ca fiind Dan Cooper, dar, din cauza unei erori în relatările din presă despre cazul său, a rămas în istorie drept D.B. Cooper.
Bărbatul s-a urmat în avion, un Boeing 727-100, în spatele spațiului pentru pasageri, și-a aprins o țigară și a cerut un coniac și apă minerală. Martorii își amintesc despre el că ar fi avut aproximativ 40 de ani, în jur de 1,80 metri, purta un impermeabil, pantofi cu toc jos, un costum închis, cămașă albă, o cravată neagră și un ac de cravată cu perle. 
Zborul 305, plin doar o treime, a decolat la timp, la 14:50 ora locală. La scurt timp, Cooper i-a dat un bilețel stewardesei Florence Schaffner, care stătea pe un scaun în apropierea sa. Inițial, aceasta a crezut că bărbatul i-a dat numărul său de telefon, așa că a lăsa biletul nedeschis, în poșetă. Cooper s-a aplecat spre ea și i-a spus: “Domnișoară, cred că ar fi bine să citiți biletul. Am o bombă asupra mea.”
Biletul era scris cu un tip de marker, cu litere mari: “Am o bombă în servietă. O voi detona dacă va fi nevoie. Vreau să vii să te așezi lângă mine. Acest avion a fost deturnat”...citeste mai departe

Sursa:Reteaua de Stiri


Cel mai vizionat film romanesc
Sursa:Super Women

Niciun comentariu: