joi, 15 octombrie 2015

Orientul Mijlociu-Soldati iranieni in Siria pentru a sustine o ofensiva a regimului


© Atta Kenare, AFP | Cartierul Hamidiyeh din Alep, in aprilie 2015.Selon deux responsables régionaux cités par Reuters, l'Iran a envoyé ces derniers jours des centaines de soldats en Syrie pour participer à une prochaine offensive des forces de Bachar al-Assad contre les rebelles dans la province d'Alep, dans le nord-ouest du pays.
Une délégation de parlementaires iraniens est en outre arrivée, mercredi 14 octobre, à Damas pour rencontrer le président Bachar al-Assad, dont les forces se préparent à lancer une nouvelle offensive contre les rebelles avec le soutien de Téhéran et Moscou. La visite de cette délégation, menée par le président de la Commission de Sécurité nationale et des Affaires étrangères du Parlement iranien, Alaeddin Boroujerdi, coïncide avec l'annonce de la mort de deux colonels des Gardiens de la révolution islamique (GRI) en Syrie.

Iranul  a trimis in aceste ultimele zile sute de soldați în Siria pentru a participa, alături de regimul sirian, la o viitoare ofensivă împotriva rebelilor în provincia Alep, în nord-vest.

Sprijinul Teheranului la Damasc devine mai puternic Potrivit  celor doi funcționari regionali citați de Reuters, Iranul a în ultimele zile a trimis sute de soldați în Siria pentru a participa la ofensiva forțelor Bashar Assad împotriva rebelilor în provincia Alep, din nord-vest țarii.
O delegație de parlamentari iranieni au sosit  miercuri, 14 octombrie la Damasc pentru a întâlni cu președintele Bashar al-Assad, ale cărei forțe se pregătesc să lanseze o nouă ofensivă cu sustinerea Teheranului si Moscovei împotriva rebelilor.
 Vizita delegației condusă de președintele Comisiei securitate națională și afaceri externe a Parlamentului iranian, Alaeddin Boroujerdi, coincide cu anunțarea  mortii a doi colonei ai Gardienilor  Revolutiei Islamice (GRI), în Siria.

Un semn al sustinerii de amploare oferit de Iran.

Generalul-maior, Farshad Hasounizadeh, și generalul de brigadă Hamid Mokhtarband, au fost uciși luni în luptele contra jihadiștilor din  organizatia statului islamic (EI), a raportat agenția Tasnim, fără a preciza pe ce front erau angajati

 Un alt comandant de unitate de elită a GRI, generalul Hossein Hamadani, a fost ucis săptămâna trecută în apropiere de Alep, semn al sustineri de amploare oferit de Iran...citeste mai departe

Sursa:FRANCE24
Data:15 octombrie 2015

Niciun comentariu: