marți, 27 octombrie 2015

Privat de Lego,artistul chinez Ai Weiwei organizeaza o colecta

© Ai Weiwei, Twitter | Artistul chinez Ai Weiwei a postat o fotografie pe Instagram reprezentând piese Lego puse in vasul unui closet pentru a denunta "actul de cenzura si discriminare"in ceea ce priveste viziunea sa.
 
La firme Lego a refusé une commande de briques passée par l’artiste chinois dissident Ai Weiwei pour la création d’une œuvre d’art, trop "politique" au goût du fabricant danois. Un parc Legoland doit prochainement ouvrir ses portes à Shangai.
Firma  Lego a refuzat o comanda de piese pentru artistul chinez disident Ai Weiwei pentru creatia unei opere de arta foarte "politica" pe gustul fabricantului danez. Un parc Legoland trebuie in curând sa-si deschida portile la Shangai

Agitație pe Web împotriva companiei Lego.

Gigantul danez care incanta copii cu celebrele caramizi de plastic tocmai si-a facut un inamic de temut in persoana lui Ai Weiwei.


Artistul-agitator-disident chinez si-a exprimat mania pe contul sau de Instagram dupa ce compania Lego i-a refuzat o comanda de piese de ansamblat,necesare creatiei urmatorului proiect artistic.


Fiind o companie consacrata pentru furnizarea  unei experiență de creație de joacă pentru copii, am refuzat - la nivel global -sa ne implicam  sau să aprobam utilizarea de cărămizi Lego în proiecte sau acțiuni avand viziuni politice", a scris Roar Rude Trangbaek, un purtator de cuvant al Lego, într-un e-mail trimis  muzeografilor australieni de la National Gallery, care trebuie să primeasca lucrările artistului chinez. "Acest principiu nu este nou", insistă ei


Proiectul gandit de Ai Weiwei,artistul pictor,sculptor si plastician cunoscut prin criticele aduse guvernului chinez si cândva inchis de autoritati,consta in creearea unor portrete uriase de dizidenti politici din toata lumea cu ajutorul acestor mici piese de Lego.Creatiile trebuie sa fie prezentate publicului in cadrul expozitiei "Andy Warhol/Ai Weiwei" la Melbourne in luna decembrie.O expozitie similara urmeaza sa fie organizata anul viitor in vechea inchisoare americana de pe insula Alcatraz.
...citeste mai departe

Sursa:France24

Data:26.10.2015

Niciun comentariu: