miercuri, 14 octombrie 2015

Romania, printre tarile unde traficul e de cosmar: Suntem la egalitate cu Ecuador si Indonezia (Foto)

Romania, printre tarile unde traficul e de cosmar: Suntem la egalitate cu Ecuador si Indonezia (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com
Romania se numara printre tarile unde e dificil sa fii sofer, din cauza ambuteiajelor frecvente, dar si a drumurilor de calitate proasta.
Studiul de unde a fost trasa aceasta concluzie se bazeaza pe datele culese de aplicatia de navigare Waze.

Platforma permite utilizatorilor sa vizualizeze in timp real traficul auto direct de pe smartphone, inclusiv in Romania, informatiile fiind furnizate de utilizatori care au softul instalat si functional pe mobil.

Oricine si-a instalat aplicatia poate oferi informatii legate de trafic, accidente, pericole, filtre ale politiei, radare sau drumuri inchise.

Aplicatia cumparata de Google care poate scoate soferii din Bucuresti din infernul zilnic

Astfel, cei de la Waze au evaluat experientele prin care au trecut cei 50 de milioane de utilizatori din 32 de state si au lansat prima editie a studiului "Driver Satisfaction Index", care ordoneaza tarile si orasele in functie de punctajul obtinut, de la 1 la 10, in baza mai multor criterii.

Olanda este cel mai bun loc pentru a conduce o masina, in ciuda faptului ca densitatea populatiei e foarte mare, dar infrastructura este bine pusa la punct, iar intensitatea traficul e redusa.

La polul opus, tarile din America Latina stau cel mai prost, in special din cauza ambuteiajelor frecvente si a drumurilor proaste.

Trafic de cosmar: Ambuteiaj demn de Cartea Recordurilor (Video)

Nici Romania nu sta mai bine. De fapt, ne aflam pe locul 5 in randul statelor care ofera cea mai rea experienta pentru soferi, la egalitate cu Ecuador si Indonezia. Suntem depasiti doar de Columbia, Venezuela, Guatemala si El Salvador.

Sursa: Ziare.com
Luni, 12 Octombrie 2015

Niciun comentariu: