vineri, 2 octombrie 2015

Stephen Hawking: E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat într-un interviu recent că "E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea" şi că civilizaţiile extraterestre nomade ar putea să distrugă Terra, informează dailymail.co.uk.


Stephen Hawking (Foto: AFP / Mediafax Foto)
 
Anterior, profesorul britanic a spus că inteligenţa artificială ar putea să controleze omenirea peste 100 de ani. În cel mai recent avertisment al său, celebrul savant a spus că, dacă inteligenţa artificială nu va cuceri omenirea, atunci acest lucru va fi realizat de o civilizaţie extraterestră avansată.
"Dacă extratereştrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus profesorul Hawking.
"Astfel de civilizaţii avansate ar putea fi cel mai probabil nomade, căutând să cucerească şi să colonizeze orice planete pe care le vor găsi", a declarat Stephen Hawking pentru cotidianul spaniol El Pais.

Profesorul britanic colaborează în prezent la un proiect ştiinţific de amploare, ce vizează căutarea unor forme de viaţă extraterestră, cu ajutorul a două dintre cele mai puternice telescoape din lume.
Telescoapele vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra cu speranţa de a găsi semnale sau urme lăsate în spaţiu de forme inteligente de viaţă care provin de pe alte planete...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:2 octombrie 2015

Niciun comentariu: