luni, 26 octombrie 2015

Un seism cu magnitudinea 7,5 zguduie Asia de Sud Est


© AFP | Un copil ingrijit la spitalul din Peshawar

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 a lovit luni in Afganistan, India și Pakistan, potrivit Institutului American de Geologie (USGS). Epicentrul a fost localizat în nordul Afganistanului. Un bilant inca provizoriu a raportat peste 70 morți.

 
Un seisme de magnitudinea 7,57.5 pe scara Richter (care are 9) a avut loc, luni, 26 oct în Asia de Sud, a declarat Institutul American de Geologie (USGS). Cutremurul, deosebit de lung, a zguduit clădirile din Kabul, New Delhi și Islamabad, determinand locuitorii panicați să iasa în stradă.
USGS care a măsurat inițial  magnitudine 7,7, a revizuit estimarea la 7,5. Epicentrul este situat în Jurm în munții îndepărtati  din Badakhshan în  nord-estul  Afganistanului, la o adâncime de 213,5 kilometri.
Un bilan provisoire fait état de 70 morts en Afghanistan et au Pakistan. À Taloqan, dans le nord de l'Afghanistan, douze écolières ont trouvé la mort dans une bousculade alors qu'elles tentaient de fuir leur établissement qui menaçait de s'effondrer et cinq morts ont été signalés dans la province orientale de Nangarhar. Dans celle de Badakhshan, 400 habitations ont été détruites, mais aucun bilan humain n'a pu être établi, selon le gouverneur. À Kaboul, les bâtiments ont été violemment secoués, mais on ne signale ni victimes ni dégâts.
Un bilant provizoriu a raportat 70 morți în Afganistan și Pakistan. În Taloqan, nordul Afganistanului, doisprezece elevele si-au gasit moartea într-o busculadă atunci cand au încercat să fugă din cladirea scolii care amenința să se prăbușească și cinci decese au fost semnalate în provincia oriental Nangarhar. În provincia Badakhshan, 400 de case au fost distruse, dar nici un bilant nu a putut fi stabilit, a declarat guvernatorul. În Kabul, clădirile au fost violent zguduite, dar nu existata raportate victime sau pagube...citeste mai departe
Sursa:France24
Data:26.10. 2015

Niciun comentariu: