joi, 15 octombrie 2015

Violente in Israel si Cisiordania:Abbas rupe tacerea


Exprimandu-se miercuri pentru prima data de la începutul violentelor in Israel si in Cisiordania,presedintele palestinian a declarat ca sustine o miscare "pasnica" si afirma "dreptul de a se apara" contra ocupatiei israeliene.

.Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a evitat sa se exprime asupra violentelor care se desfasoara de doua saptamani in Israel si Cisiordania ocupata.

 Miercuri 14 octombrie,intr-un discurs pronuntat la televiziunea plestiniana, a reafirmat in final"dreptul de a se apara" contra ocupatiei israeliene".
Conducatorul palestinian s-a declarat sustinatorul "unei rezistente populare pasnice" si doreste continuarea "luptei nationale"

"Nu vom ceda logicii tiraniei, politicilor de ocupare și agresiune, duse de guvernul israelian și bandelor de coloniști  care terorizeaza poporul nostru , casele si locurile sale sfinte, si executa  copii nostri cu sânge rece ", a adăugat el.

Mahmoud Abbas - marele artizan al acordurile de la Oslo cu privire la autonomia semnate în 1993 cu israelienii - în nici un moment nu a evocat negocierile de pace și-a asigurat din nou ca refuză să fie "ostatic al acordurilor care Israelul nu respectă ". El a declarat recent la ONU s-ar putea nu se mai simt legat de acordurile semnate acum 20 de ani...citeste mai departe

Sursa:FRANCE24
Data:15 octombrie 2015

.

Niciun comentariu: