marți, 10 noiembrie 2015

Concert caritabil pentru tineri cu handicap mintal, susţinut de pianistul Horia Mihail şi doi piloţi de avion, la Braşov

Trei muzicieni - pianistul braşovean Horia Mihail şi doi piloţi de avion - vor concerta, miercuri, la Sala Patria din Braşov, pentru a strânge fonduri pentru un centru regional cu locuinţe sociale şi ateliere protejate pentru tineri cu handicap mintal sever, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concert caritabil pentru tineri cu handicap mintal, susţinut de pianistul Horia Mihail şi doi piloţi de avion, la Braşov (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Filarmonica Braşov, trei muzicieni cu experienţă pe marile scene de concert îşi unesc forţele pentru un proiect caritabil. Concertul va avea loc la Sala Patria, miercuri, de la ora 19.00, şi va fi susţinut de pianistul Horia Mihail, violoncelistul Alessandro Menegardi şi violonistul Cristian Mandu, ultimii doi fiind piloţi de aeronave Airbus, pe lângă activitatea lor muzicală.
Împreună, cei trei urmăresc să strângă fonduri pentru construcţia unui centru regional dedicat tinerilor cu handicap mintal sever.
"Acest centru va include locuinţe de tip familial şi ateliere protejate, dedicate celor care, la vârsta de 18 ani, sunt excluşi din sistemul de asistenţă socială şi educaţie al statului, deşi nu pot duce o viaţă complet independentă. O parte rămân în grija familiilor, însă pentru cei care sunt orfani, excluderea dintr-un sistem de asistenţă le pune în pericol nu doar posibilitatea unei reale incluziuni, ci chiar viaţa", afirmă, în comunicat, Ovidiu Damian, directorul Asociaţiei "Hans Spalinger" (AHS).

Această organizaţie, cu 11 ani de experienţă în oferirea de servicii educaţionale şi de recuperare pentru tinerii cu handicap mintal sever, va implementa proiectul în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj, un ONG care de 15 ani construieşte case pentru familii cu venituri mici, în regim non-profit...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:9.11.2015

Niciun comentariu: