joi, 19 noiembrie 2015

DESTIN sau întâmplare? De ce a ORBIT Andrea Bocelli / VIDEO

duminică, 12 ianuarie 2014

Bocelli
La vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian, iar mai apoi a început să cânte la flaut şi la saxofon…

Fiind pasionat de muzica lirică, visul vieţii sale a fost să devină un mare tenor. Şi, destin sau întâmplare, chiar a devenit! Rugat să cânte pentru rude Faimosul tenor Andrea Bocelli s-a născut în Lajatico, în regiunea Toscana din Italia, în 1958 şi a crescut la ferma familiei. S-a născut cu un glaucom grav, iar în 1970, la vârsta de 12 ani a orbit total, în urma unui accident din timpul unui meci de fotbal. Şi iar, destin sau întâmplare? În acelaşi an în care a orbit, a câştigat prima competiţie muzicală, cu melodia "O Sole Mio".
Caii au devenit o altă pasiune a lui, încă de mic, când bunicul îi povestea despre naşterea primului mânz la fermă. Bocelli îşi petrecea timpul cântând în copilarie, şi mai târziu îşi va aminti, în cadrul unuia dintre interviurile pe care le-a acordat, că a fost "unul din acei copii care este rugat să cânte pentru rude! Nu cred că cineva decide să devină cântăreţ, alţi  oameni decid pentru tine prin reacţiile lor".
După ce a terminat liceul, în 1980, a început să studieze dreptul la Universitatea Pisa. După ce a terminat facultatea ca "doctor în drept" a petrecut un an ca avocat din oficiu. Iar pentru a putea să îşi plătească taxele, Bocelli cânta seara în diferite baruri. Până când Luciano Pavarotti l-a descoperit şi i-a dat şansa de a cânta alături de el. Un loc special În 1992, solistul Zucchero va fi realmente impresionat după ce ascultă un demo ce conţinea înregistrarea piesei Missere, cântată de Andrea în duet cu Luciano Pavarotti. rinda  exact esenta piesei. Dupa inregistrarea piesei Miserere, vocea lui Andrea se va face remarcata şi în afara Italiei, odată cu duetul cu Sarah Brightman – Con Te Partiro. Varianta solo a fost un hit, urcând în topurile franceze, în timp ce duetul cu Sarah a ţinut fruntea clasamentelor din Germania 14 săptămâni la rând şi a vândut 3 milioane de albume. Sarah Brightman declara că Time to Say Goodbye va avea întotdeauna un loc special în inima sa. În 1996 şi 1997, Andrea Bocelli ajunge în topurile din toată lumea cu primul său album internaţional, Romanza. Cucereşte Europa şi clasamentele din întreaga lume, albumul este distins cu o mulţime de discuri de platină pentru vânzarea a mai mult de 16 milioane de copii…Este nominalizt în 1999 la Premiile Grammy pentru Cel mai bun artist:  prima dată când un artist de muzică clasica este nominalizat la această categorie, în 38 de ani. Duetul cu Celine Dion, The Prayer - coloana sonoră a filmului de animaţie The Quest for Camelot va câştiga Globul de Aur pentru Cea mai bună piesă şi va fi inclus pe cel de-al doilea album – Sogno. Pătrunzând rapid în topuri, albumul generează un nou fenomen, numit de către presă şi nu numai "Bocellimania". Fenomen care a continuat şi continuă.
citeste mai departe

Sursa:Evenimentul Zilei
Data:12 ianuarie 2014

Evenimente urmatoare:
Concert Bocelli
22.11.2015 Budapesta Ungaria
Budapest Sports Arena

Niciun comentariu: