joi, 26 noiembrie 2015

Poliţist alb din Chicago acuzat de crimă după uciderea prin împuşcare a unui minor de culoare - VIDEOUn ofiţer de poliţie alb din Chicago a fost acuzat marţi de crimă, după uciderea prin împuşcare, în octombrie 2014, a unui adolescent de culoare în vârstă de 17 ani, au anunţat procurorii, relatează DPA în pagina electronică.

Ofiţerul de poliţie Jason Van Dyke l-a împuşcat pe Laquan McDonald de 16 ori şi a continuat să tragă după ce minorul a căzut la pământ. El s-a oprit numai după ce a intervenit alt poliţist.
Este vorba doar de una dintr-o serie de ucideri prin împuşcare de către poliţişti albi a unor tineri afroamericani - extrem de mediatizate - din ultimii ani, care au declanşat proteste în întreaga ţară, inclusiv revolte urbane - anul trecut, la Ferguson, în Missouri, iar în aprilie la Baltimore.
O înregistrare video a crimei, dată publicităţii marţi seara de către autorităţile din Chicago, îl surprinde pe McDonald mergând pe mijlocul unei străzi, noaptea, iar ceva îi străluceşte în mână.


Adolescentul trece pe lângă - ci nu se îndreaptă către - mai mulţi poliţişti aflaţi la câţiva metri distanţă. Un ofiţer deschide focul.
McDonald este surprins în timp ce este lovit de gloanţe, se întoarce, se opreşte şi cade la pământ.
Numeroase persoane se adunaseră, până marţi seara târziu, în centrul oraşului Chicago, însă nu s-au raportat violenţe.
Procurorul statului din ţinutul Cook Anita Alvarez a anchetat timp de mai bine de un an incidentul armat înainte să formuleze acuzaţia de crimă, însă a depus-o înainte de publicarea înregistrării video.
Van Dyke s-a predat autorităţilor şi a fost reţinut fără posibilitatea eliberării pe cauţiune, potrivit ziarului The Chicago Tribune.
Sindicatul poliţiştilor a afirmat că Van Dyke a acţionat temându-se pentru viaţa sa, după ce McDonald s-a aruncat asupra sa înarmat cu un cuţit, şi că McDonald era sub influenţa unor droguri în momentul morţii.

Sursa:Mediafax
Data:25.nov.2015

Niciun comentariu: