luni, 23 noiembrie 2015

Preşedintele CJ Harghita: Avem de patru ori mai mulţi urşi în judeţ decât ”numărul optim”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, cere organismelor europene să adopte măsuri pentru rezolvarea problemelor cauzate de animalele sălbatice, susţinând că numărul urşilor a ajuns să fie de patru ori mai mare decât cel pe care îl poate susţine fondul cinegetic din judeţ.


Preşedintele CJ Harghita: Avem de patru ori mai mulţi urşi în judeţ decât ”numărul optim”
 
 
Potrivit datelor unui studiu realizat de grupul de analiză şi sinteză al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, comunicate presei luni, ”numărul optim” de urşi în judeţul Harghita este de 340 de exemplare, ”de patru ori mai mic” faţă de cel raportat de asociaţiile de vânătoare din judeţ, respectiv 1.350, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”Astfel, numeroşi urşi ajung în teritoriile locuite de oameni pentru a-şi procura hrană, iar adesea întâlnirea dintre urs şi om se soldează cu daune”, se arată în comunicatul de presă al CJ Harghita.
Conform sursei citate, anul trecut, în judeţul Timiş s-a aprobat împuşcarea a 16 la sută din populaţia de urşi, în timp ce pentru judeţul Harghita a fost stabilită o cotă de recoltare de numai 3,9 la sută...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:23.11.2015

Niciun comentariu: