duminică, 29 noiembrie 2015

PROTESTE la Paris: Mii de persoane formează un lanţ uman în capitala Franţei pentru a denunţa "starea de urgenţă climatică" pe fondul summit-ului COP21. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi a arestat aproximativ 100 de persoane- FOTO, VIDEO


Mii de persoane - 4.500 potrivit poliţiei, 10.000 potrivit organizatorilor - au format duminică, în pofida interdicţiei de a manifesta, un lanţ uman la Paris, pentru a denunţa "starea de urgenţă climatică", cu o zi înainte de deschiderea Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21). Aproximativ 100 de persoane au fost arestate, în apropiere de Place de la République, după ce mitingul a degenerat în confruntări cu poliţia, relatează Le Parisien în pagina electronică.
Aproximativ 100 de persoane au fost arestate duminică, în apropiere de Place de la République, la Paris, după ce un miting în favoarea unui acord la COP21 a degenerat în confruntări cu poliţia, relatează Le Parisien în pagina electronică.
Potrivit ziarului, câteva sute de activişti, cu feţe acoperite, dintre care unii au aruncat cu proiectile, înfruntau poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene, în apropiere de Place de la République.


Către ora locală 16.15 (17.15, ora României), după ce situaţia s-a mai calmat, prefectul poliţiei Michel Cadot a anunţat că au fost operate 50 de arestări.
Însă acest număr a fost revizuit rapid în creştere. Către ora locală 16.30 (17.30, ora României), au fost anunţate aproximativ 100 de arestări.
Un manifestant a fost rănit uşor, a precizat prefectul.
Forţele de ordine procedau la verificarea identităţii a 200-300 de persoane, încercuite de către membri ai Companiilor Republicane de Securitate (CRS).
Staţia de metrou République a fost închisă.
Aceşti manifestanţi - câteva mii de persoane care au înfruntat interdicţia decretată în cadrul stării de urgenţă după atacurile de la 13 noiembrie - s-au adunat în mod paşnic în piaţă, începând de duminică la prânz, răspunzând unui apel în vederea formării unui lanţ uman...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:29.11.2015

Niciun comentariu: