sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Un tablou de Andy Warhol a fost vândut la licitaţie cu preţul record de 105 milioane de dolari (GALERIE FOTO)


Opera monumentală "Silver Car Crash (Double Disaster)", de Andy Warhol, a fost vândută la licitaţie cu 105 milioane de dolari, miercuri, la New York, stabilind un nou record de preţ pentru o operă creată de acest artist american, a anunţat casa Sotheby's, citată de AFP.
"Silver Car Crash (Double Disaster)" face parte dintr-o serie intitulată "Death and Disaster" creată de Andy Warhol în 1963. Ea a fost expusă în public o singură dată pe parcursul ultimilor 26 de ani. Celelalte trei pânze din serie sunt expuse în muzee din New York, în Elveţia şi la Viena.
A doua zi după recordul mondial de preţ stablit de vânzarea unui triptic de Francis Bacon, pentru 142,4 milioane de dolari, opera lui Andy Warhol a fost achiziţionată cu suma de 105.445.000 de dolari. Această vânzare a pulverizat precedentul record de preţ pentru o operă de Andy Warhol - 71,72 de milioane de dolari -, potrivit casei Sotheby's, care nu a dorit să dezvăluie identitatea colecţionarului care a cumpărat "Silver Car Crash (Double Disaster)".

   
Având dimensiunile de 2,43 metri x 4 metri, opera lui Warhol se compune din două panouri. Panoul stâng conţine o serigrafie cu 15 fotografii ale unui accident de automobil, iar panoul drept este un vast dreptunghi argintiu.
Pe parcursul aceleiaşi licitaţii, tabloul "Coca-Cola (3)", care prezintă în alb-negru o cutie cu celebra băutură carbogazoasă cu dimensiunile de 1,7 metri x 1,3 metri, a fost vândut cu 57,285 milioane de dolari.
Pictat de Andy Warhol în 1962, pictura aparţinea unui colecţionar privat de aproape 20 de ani...citeste mai departe

Sursa:Descopera.ro
Data:14.11.2013

Niciun comentariu: