marți, 1 decembrie 2015

Barack Obama, noaptea la Bataclan pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor teroriste de la Paris VIDEOAdevarul [30/11/2015]

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a depus flori şi lumânări, duminică la miezul nopţii, în faţa sălii de concerte Bataclan, locul unde terorişti jihadişti au ucis 90 de persoane, pe 13 noiembrie, în cadrul unor atentate revendicate de organizaţia Statul Islamic.
 Liderul de la Casa Albă a sosit la Paris, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, pentru a participa, luni, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice. După ce a coborât de la bordul  Air Force One, coloana prezidenţială americană s-a deplasat direct la Bataclan unde îl aştepta preşedintele Franţei, Francois Hollande.
 
François Hollande, Barack Obama şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, au depus flori în faţa clădirii, situată în arondismentul al XI-lea din Paris, după care s-au recules. Ulterior, şeful statului francez l-a însoţit la maşină pe oaspetele american. 
 
Din motive de siguranţă, scurta vizită nu a fost anunţată în prealabil de Casa Albă. La şaisprezece zile după atac, Bataclan rămâne punct pelerinaj. Şefi de stat şi de guvern sau trupa rock irlandeză U2 s-au deplasat la locul tragediei pentru a onora victimele.           
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: