marți, 1 decembrie 2015

Forrest Gump si Elvis PresleyFilmul Forrest Gump (1994), regizat de Robert Zemeckis, este povestea unui om obișnuit, mai puțin inteligent. Bazat pe nuvela cu același nume a autorului Winston Groom, filmul se remarcă prin jocul actorului Tom Hanks, alături de Sally Fields, Gary Sinise, Myketi Williamson și Robin Wright.

Filmul a avut încasări impresionante chiar din prima săptămână după lansare – peste 24 milioane USD – rămânând pe primele locuri în clasamente în perioada următoare și fiind premiat de către Academie pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun regizor și Cele mai bune efecte vizuale. A câștigat, de asemenea, Globul de Aur pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun film (dramă) și Cel mai bun regizor.

Pe scurt, filmul ne amintește că viața este ca o cutie de ciocolată și ne oferă posibilități limitate doar de imaginația noastră. Povestea începe cu Forrest Gump care își povestește viaţa unor străini, într-o stație de autobuz. Le spune cum a suferit din copilărie din cauza protezelor pe care a fost nevoit să le poarte la picioare și cum mama lui l-a ajutat. Într-una din scene, îl regăsim pe Forrest împreună cu tânărul Elvis Presley, care fusese găzduit în casa lor și pe care se pare că l-a inspirat arătându-i cum dansează, iar mișcările de dans ale copilului devin ulterior caracteristice pentru stilul de dans al lui Elvis...citeste mai departe

Sursa:Filme Motivationale Care Trebuie Vazute.Florin Rosoga

Niciun comentariu: