marți, 1 decembrie 2015

NINA HAGENVIDEO:NINA HAGEN-Somewhere Over The Rainbow
Publicat 30.11.2015

Catharina Hagen, cunoscut sub numele de Nina Hagen, născut 11 martie 1955 în Berlinul de Est în Republica Democrată Germană, este o cântăreață germană.

Biografie

Nina Hagen este fiica lui Hans Oliva-Hagen și Eva-Maria Hagen, respectiv scenarista si actrita, care a divortat când avea Nina avea doi ani.
Opt ani mai târziu, Eva Maria incepe o relatie cu poetul dizident si cantaret Wolf Biermann, care va avea o mare influență asupra Ninei.
Nina paraseste școala la 17 ani și în 1972, după ce i s-a refuzat accesul la școală de actorie, a plecat în Polonia,perioada in care a cantat cu un grup, melodii de Janis Joplin si Tina Tarner .
În anul următor,la întoarcerea din Berlinul de Est, s-a alăturat Studio für Unterhaltungsmusik (Atelierul de muzica de divertisment) pe care l-a absolvit un an mai târziu.
 Apoi au urmat luni de turnee pe drumurile din Germania de Est, unde ea se produce cu Orchestra Wonneberg Alfons.
Obosita de aceste turnee,infinteaza primul ei grup Automobil, cu care ea cântă "Du hast den Farbfilm vergessen" care a devenit hit. Câteva luni mai târziu,infinteaza un alt grup numit Fritzens Dampferband.
Dar în 1976, Wolf Biermann a fost deposedat de cetățenia est-germana. Deveniți indizerabili, Nina, mama și tatăl ei vitreg lasa Berlinul de Est si se mutat la Berlinul de Vest.
În 1977, Nina câștigă Londra și frecventeaza asiduu scena punk.
Intoarsa în Berlin,pune bazele unui grup nou și inregistreaza primul ei album în 1978, Nina Hagen Band.

De cum a fost lansat, albumul dezvăluie un artist talentat, carismatic,o voce extraordinara, care își găsește publicul...citeste mai departe pe Wikipedia

Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: