duminică, 3 ianuarie 2016

Actori cu origini româneşti care au făcut istorie la Hollywood


Cinematografia română a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fără precedent, graţie noului val de regizori. Filmele lor au cucerit premii la cele mai importante festivaluri europene: Cannes, Berlin sau Veneţia. Oscarul rămâne, cel puţin până acum, doar un vis.

Există însă actori cu origini româneşti la Hollywood care au pus mâna pe mult râvnita statuetă sau s-au aflat pe afişele multor filme importante, fiind adevărate legende în Cetatea Filmului.

Dustin Hoffman este unul dintre cei mai cunoscuţi actori din lume. Rolurile din Rain Man şi Kramer vs. Kramer i-au adus premiul Oscar. Hoffman s-a născut la 8 august 1937, în Los Angeles dintr-o mamă româncă şi un tată ucrainean. 

Jean Negulesco este un cunoscut regizor şi scenarist de la Hollywood. S-a născut la Craiova şi este singurul regizor român nominalizat la Premiile Oscar. Şi-a căpătat faima cu filme ca Titanic, Cum să te măriţi cu un milionar, Daddy Long Legs sau Jessica. A lucrat cu nume urişe: Maurice Chevalier, Angie Dickinson, Fred Astaire, Marilyn Monroe, Lauren Bacall sau Joan Crawford. Are o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame.

Lauren Bacall a fost una dintre cele mai frumoase actriţe din istoria Hollywood-ului. Lauren s-a născut la 16 septembrie 1924 în New York într-o familie de emigranţi evrei. Mama ei, Natalie Weinstein, era născută în România şi se numea, de fapt, Bacalu. Actriţa a fost căsătorită cu actorul Humphrey Bogart şi a fost nominalizată la premiul Oscar în 1997 pentru rolul secundar din The Mirror Has Two Faces. În 2010 a primit Oscarul pentru întreaga activitate. Un lucru mai puţin ştiut este că Lauren era verişoară a lui Shimon Peres, al nouălea preşedinte al Israelului.

Natalie Portman este o altă actriţâ cu origini româneşti. Bunica actriţei a trăit pe teritoriul Basarabiei, în perioada interbelică. Despre aceasta Natalie a vorbit într-un interviu acordat revistei americane Rolling Stone în care povesteşte cu mândrie despre bunica ei specială care a trăit în România (Basarabia a fost parte componentă a României între 1918–1940), spunând că a fost spioană pentru serviciile secrete britanice în cel de-al doilea război mondial şi a călătorit foarte mult în Europa. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat Natalie Portman se află Closer, Războiul Stelelor - Răzbunarea lui Sith, Cold Mountain sau V de la Vendetta...citeste mai departe Sursa:ActiveNews
 Data:18.05.2015

 VIDEO:Leon the Profesional clip
 VIDEO:Stansfield Shotgun Massacre Scene-Leon The Professional

  Leon The Profesional (1994) filmul care a consacrat-o pe Natalie Portman la 13 ani

Niciun comentariu: