joi, 14 ianuarie 2016

Biografie:Francoise de Roubaix


VIDEO:Enterrement sous-marin - Les aventuriers
 

Francoise de Roubaix este nascut la 3 aprilie 1939 in Neuilly-sur-Seine.El nu era de formatie muzicant insa se interesa de jazz de la varsta de 15 ani si a cantat alaturi de prieteni.
In aceasta perioada  incepe sa lucreze alaturi de tatal sau,Paul de Roubaix,producator si realizator de filme institutionale.
Francoise s-a format astfel sub diverse aspecte pentru meseriile din cinema:asistent fotograf de platou,inginer de sunet.Astfel când el era asistent de montaj pentru un scurt metraj al regizorului Robert Enrico,acesta ii propune sa compuna muzica pentru acest film.Accepta si gaseste astfel modul de a fi in mijlocul pasiunii pentru muzica si film.

De acum incolo, se formeaza ca un compozitor de muzică pentru filme de scurt metraj și reclame și incepe o cariera muzicala deosebit de creativa,care nu va dura decat 10 ani, din 1965 1975.

François de Roubaix dispare în timpul unei scufundări în Tenerife, în Insulele Canare, la 22 noiembrie 1975.
El a primit postum premiul pentru cea mai buna muzica de film pentru "The Old Gun", de Robert Enrico, la prima ceremonie a Ceezarilor in 1976.

François de Roubaix este îngropat în cimitirul Arona, din insula Tenerife, în Insulele Canare (Spania)...citeste mai departe

Sursa:Francoise De Roubaix

Niciun comentariu: