vineri, 1 ianuarie 2016

Filme de colectie:Planeta maimutelor Planet of the Apes (film din1968)Planeta maimuțelor (Planet of the Apes) este un film SF american produs în anul 1968, care este ecranizarea romanului „La planète des singes” din 1963 scris de Pierre Boulle. Este primul film din seria Planeta maimuțelor produsă de Arthur P. Jacobs.[1]

Actiune

Astronauții Taylor, Dodge și Landon sosesc pe o planetă necunoscută cu o navă spațială care a atins aproape viteza luminii. După datele indicate de ceasul de pe bordul navei ei se află în anul 3978.
Nava se scufundă în apă și ei rămân într-o lume complet necunoscută. Taylor presupune că se găsesc în constelația Orion la aproximativ 320 de ani lumină de Pământ.
Astronauții descoperă în junglă triburi de oameni primitivi care sunt hăituiți de maimuțe civilizate și inteligente care stăpânesc planeta.
Maimuțele caută să-i captureze și să-i nimicească pe noii sosiți, fiindu-le frică de străinii inteligenți ajunși pe planeta lor.
Prin descoperirea surprinzătoare a Statuii Libertății, astronauții ghicesc realitatea, planeta străină este de fapt pământul după un război atomic...citeste mai departe pe Wikipedia

Sursa:Wikipedia


Niciun comentariu: