duminică, 24 ianuarie 2016

Militarii disponibilizaţi au ieşit în stradă

În jur de 1500 de oameni, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au manifestat astăzi în Piaţa Victoriei. A fost vorba atât de un protest faţă de modificarea legii pensiilor militare, cât şi un prilej pentru omagierea celor care au realizat Unirea de la 1859.


Mircea Dogaru, lider de sindicat: „În ceea priveşte soldaţii noştri, s-au săturat să moară aiurea pe salariul minim pe economie. Deci, o lege cinstită a salarizării pentru toate categoriile. O nouă lege a pensilor în locul acelei brambureli produse prin fraudă parlamentară”.

Grupurile de militari disponibilizaţi sau în rezervă au venit la Bucureşti din toate colţurile ţării. Având pancarte şi fluiere, oamenii şi-au strigat nemulţumirile în faţa Guvernului. Scopul declarat al protestului a fost legea pensilor militare, dar revendicările au venit din toate domeniile.

„Pentru ziua de mâine, pentru copii mei, pentru familia mea şi pentru viitorii pensionari ai armatei române. Sunt nemulţumit că au tăiat din cei 20 la sută. Ne-au diminuat pensia”.

„Pentru drepturile revoluţionarilor. Nu e aplicată corect legea 341. Nu s-a dat pământul revoluţionarilor, nu s-au dat locurile de veci”.

„Au modificat preţurile, a scăzut TVA la alimente. Dacă vă uitaţi prin hypermarketuri care sunt reprezentative preţurile dacă aveţi ideea de atunci erau mai mici ca acum. Nu văd cum ne vom descurca”.

„Deciziile care se iau la nivel politic să ţină cont şi de of-urile, problemele oamenilor şi ulterior de cele ale politicienilor”.

Protestul militarilor este autorizat până la ora 18.00.

...citeste mai departe

Sursa:Digi24
Data:24.01.2016

Niciun comentariu: