luni, 18 ianuarie 2016

Ninsori abundente în RomâniaUltimele Stiri Moldova
Publicat pe 17 ian. 2016
România se confruntă serios cu iarna. Cel puțin zece drumuri naţionale sunt închise din cauza ninsorilor abundente din ultimele două zile. Sunt întârzieri mari pe calea ferată, dar şi pe Aeroportul Internaţional Otopeni din Bucureşti. Iar mâine, vremea capricioasă va ţine închise toate instituţiile de învăţământ din Bucureşti şi din mai multe judeţe ale României.

Jumătate dintre judeţele României se află sub influenţa codului portocaliu de viscol şi ninsori. Nu se mai circulă deloc între București și Constanța, după ce câteva drumuri naţionale au fost închise. Mai mulţi şoferi s-au pomenit cu maşinile avariate de copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii. Vântul puternic şi zăpada viscolită reprezintă un calvar pentru oamenii străzii. Din acest motiv, mai multe ambulanţe le-au oferit un ceai cald şi i-au dus în centre de cazare temporară, unde au rămas pe timp de noapte. Din cauza condiţiilor meteo, toate instituţiile de învăţământ din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar şi din alte câteva judeţe ale României vor rămâne închise luni. În schimb, cei care se bucură de ninsori sunt turiştii aflaţi în această perioadă în staţiunile montane, printre care şi Poiana Braşov. Ei au asistat la un concert în aer liber, dedicat deschiderii sezonului de schi.
Publicul a avut parte şi de un spectacol de lumini, când zeci de schiori au coborât pe pârtii ţinând torţe în mâini.

Meteorologii au anunţat că aria zonelor afectate de codul portocaliu a fost restrânsă. Totuşi, mai multe judeţe din România rămân sub cod galben de ninsori şi vânt. În următoarele zile, temperaturile vor continua să scadă, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării. În acelaşi timp, în sudul Bulgariei este cod roşu de ninsori, viscol şi gheaţă, iar vântul poate depăşi 65 de kilometri pe oră.

Niciun comentariu: