luni, 25 ianuarie 2016

Phoenix in Canarul si ViscolulÎncărcat pe 26 oct. 2008
Phoenix cantand "Canarul" in filmul "Canarul si viscolul" (1969) in regia lui Manole Marcus.

Cele 2 variante inregistrate pentru film difera de cea de pe disc. Cel mai interesant mi s-a parut finalul, cu versurile acelea inedite.

Scenele prezentate aici sunt chiar cele de la inceputul si sfarsitul filmului; tot genericul a fost bagat la sfarsit (alta chestie rara pe acele timpuri).

Inca o parere: din cate vad, baietii sunt imbracati la fel ca pe coperta celui de-al doilea EP al lor (Floarea Stancilor), numai ca Pilu i-a dat haina lui Moni.


..."Scurta descriere

Realizat in 1969 de regizorul Manole Marcus dupa nuvela " Lupta cu somnul "de Ioan Grigorescu, filmul este un film in viziune "socialista" in care actiunea se petrece in anul 1933 cand un ilegalist (Radu Gabrea) cu numele de cod "Canarul" primeste misiunea de a se deplasa intr-o localitate din judetul Prahova unde va trebui sa transmita un mesaj secret unui om de legatura.

Faptul ca acest nume este cunoscut ca fiind al unui coleg ranit in lupta contra fascismului ii va aduce pe parcursul actiunii multe probleme, va fi urmarit de Gestapo - politia secreta nazista si va trece prin multe greutati.
Filmul a avut un succes deosebit in acele vremuri cand fascismul era privit cu ochii celor ce cunoscusera razboiul si a beneficiat de muzica ramasa si azi de neuitat a formatiei rock Phoenix, construita ca un leit motiv " Canarul ", regizorul realizand din punct de vedere psihologic o asemanare cutremuratoare intre un ilegalist aflat in mrejele unui razboi cu un canar, o pasare de colivie sensibila si delicata in aparenta dar, care este cea mai adaptabila si rezistenta pasare cantatoare asemeni ilegalistului nostru, in indeplinirea misiunii primite...citeste mai departe

Sursa:CinemaRX

Niciun comentariu: