marți, 2 februarie 2016

Ai Wei Wei:fotografia care socheaza opinia publica


Artistul disident chinez pozat pe o plaja de pe insula Lesbos,cu fata la pamant,imitand tristul cliseu cu micutul  Aylan Kurdi.

 
Imobil,cu fata la pământ. Ai Weiwei s-a fotografiat esuat pe o plajă din Lesbos. Disidentul chinez a facut referinta la trista si celebra fotografie a lui Aylan Kurdi, acest băiețel sirian de trei ani, găsit înecat pe o plaja din Bodrum,  in sud-vestul Turciei.
 
Militant al libertatii de expresie si al drepturilor omului , artistul este angajat alaturi de refugiati si ii ajuta de cateva luni: vrea să facă un memorial pentru migranți la Lesbos unde are deja înființat un studio.
 
 Un exemplu de altruism.Dar de aceasta data impetuozitatea merge prea departe. În timp ce unii salutăm angajamentul artistului, majoritatea sunt șocați de această imagine
. Ce este rău în aceasta? Incercam sa nu vedem realitatea în față, si nu realizam că suntem neajutorați și indiferenți la criza migrației? Sau sunt pur și simplu șocați de această imagine, care ar putea fi doar o recuperare, si un mijloc de a oferi artiștilor cu o prezență media?
 
"Ideea a venit spontan"...citeste mai departe

Sursa:Le Point.fr
Data:02.02.2016
Niciun comentariu: