vineri, 12 februarie 2016

Banca Centrala Europeana va decide curand scoaterea bancnotei de 500 de euro


© AFP/Archives | La BCE va decide curând scoaterea biletului de 500 euros


BERLIN (AFP) -Banca Centrală Europeană (BCE) va lua "în curând" o decizie privind îndepărtarea bancnotei de 500 de euro, iar argumentele pentru menținerea sa sunt "din ce in ce și mai puțin convingătoare", a declarat, joi, directorul instituției.
"Ne gândim în mod activ cu privire la problema și vom lua o decizie în curând", a spus Papa Coeuré, membru al Comitetului executiv al BCE, cotidianul francez Le Parisien, care a întrebat despre viitorul bancnotei de 500 € , cea mai valoroasa bancnota disponibila în 19 de țări din blocul monetar.
"Autoritățile competente suspecta din ce in ce mai mult că ele sunt folosite în scopuri ilicite, un argument pe care noi nu  il mai putem ignora", a spus Coeuré ziarului francez despre biletele roz.
Acestea, ceea ce reprezintă doar 3% din numărul de bancnote euro în circulație, dar 28% din valoarea totală a acestora, conform statisticilor BCE,  sunt folosite pentru a transporta discret sume uriașe. rolul lor în circulația banilor murdari, corupția și finanțarea activităților ilegale sunt din ce în ce mai evidente, în timp ce UE a decis să consolideze lupta împotriva finanțării terorismului, în special sub presiune  Franței...citeste mai departe

Sursa:France24.com
Data:11.02.2016

Niciun comentariu: