luni, 15 februarie 2016

De pe blog: 08.01.2010 Vatican.Posibil element de legatura

Istoria relativ noua a Vaticanului este plina de surprize.

In anul 1978,Papa Paul I a stat in Scaunul Pontifical 33 de zile-26 august/28 septembrie. (exact varsta in ani a lui Isus Cristos).

A fost gasit mort, cu planurile de reforma pe birou.

Toate obiectele personale au disparut,imbalsamarea corpului s-a facut fara autopsie iar motivul oficial al decesului a fost comunicat drept infarct miocardic.

Cel care i-a urmat,Papa Paul al II-lea a fost tinta a doua atentate.Dupa cel din 1981 cand scapa cu viata de gloantele lui Ali Mehmet Agca,la un an distanta, scapa dintr-o tentativa de injunghiere. In anul 2005 Papa Paul al II-lea moare.

La putin timp de la moartea sa, apar unele zvonuri cum ca cele doua tentative de asasinat nu au fost unele izolate, comise de niste persoane oarecare, ci ca parte a unei conspiratii a Vaticanului cu scopul de a evita reformele care urmau sa fie aduse bisericii.Acesta este si subiectul cartii lansate in Romania in noiembrie 2009,"Papa trebuie sa moara" a scriitorului american Luis Miguel Rocha.

Dincolo de aspectul de senzational al cartii exista un fapt incontestabil: Vaticanul se sprijina pe un puternic serviciu secret de informatii care i-a asigurat suprematia in ultimele cinci secole.

"De-a lungul istoriei, papalitatea a avut intotdeauna doua fete.Pe de-o parte, a reprezentat simbolul Bisericii Catolice din lumea intreaga, iar pe de alta parte, a fost una dintre cele mai mari puteri politice de pe planeta.Papii binecuvântau oamenii simpli si primeau vizitele unor ambasadori si sefi de stat ai altor tari sau isi trimiteau reprezentantii diplomatici si delegatii in misiuni speciale.Istoria Sfintei Aliante, serviciul de spionaj al Vaticanului, nu poate fi adusa la lumina independent de istoria fiecarui papa in parte.Cei 40 de papi care au guvernat sau mai exact "au domnit" de cand aceasta a fost creata, incepand cu Pius V pana la Ioan Paul al II-lea, s-au confruntat cu decrestinizarea si schismele, revolutiile si dictaturile, colonizarile si expulzarile, persecutiile si atentatele, razboaiele civile si mondiale, asasinatele si sechestrarile."
Eric Frattini "Sfanta Alianta-500 de ani de spionaj la Vatican"

Astazi,"Cea mai mica Putere" dintre Marile Puteri se ocupa de problemele majore ale omenirii.
Pe 10 iulie 2009, cu ocazia Conferintei G 8 de la Aquila, Papa Benedict al XVI-lea se intalneste cu Presedintele SUA Barac Obama cu care se arata preocupat de Noua Ordine Mondiala.
“Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criza, pentru prevenirea agravarii crizei si a adancirii dezechilibrelor, este urgenta infiintarea unei reale Autoritati politice mondiale”, afirma Papa in textul de 150 de pagini intitulat “Caritas in veritate”

Apropierea de o alianta intre SUA si China, cu scopul de dominatie a Asiei de Sud-Est,destinderea relatiilor intre SUA si Rusia in spatiu european, care vor facilita o supraveghere mai buna a Iranului si intregului Orient Mijlociu,inevitabil vor impinge Europa pe un plan secundar.
Dar nu si Vaticanul care prin Papa,un adevarat Vip Planetar si Servicii secrete nu este nici pe departe "Cea mai mica Putere"

Despre serviciile secrete ale Papei din secolele XX si XXI nu se cunosc cu exactitate multe lucruri. Se presupune ca sunt mult mai eficiente decat ceea ce se cunoastea pana acum din istorie.
"Diplomatii Papei (Iezuitii) sint perceputi ca niste persoane care trag sfori din umbra si au la dispozitie informatii extraordinare, ce le intrec chiar ca precizie pe cele detinute de servicii secrete precum CIA.""Diplomatia pontificala este una discreta, mai ales pentru ca e practicata de clerici, de o impecabila calitate profesionala, pentru ca sint produsul prestigioasei Academii Ecleziastice Pontificale, cea mai veche scoala de diplomatie din lume si care functioneaza neintrerupt, intr-un regim de mare discretie, incepind din secolul 18."
"In aproape toate cazurile, la intrevederile Papei cu seful unui stat nu participa nimeni altcineva; sint intilniri intre patru ochi, astfel incit continutul lor este cu titlu general confidential".
Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei la Vatican.

"Pentru fiecare operatiune de spionaj, exista o misiune oficiala si alta secreta, ascunsa cu mare maiestrie. Misiunea oficiala trebuie sa se puna de acord cu regulile societatii si sa le respecte. Dar ceea ce se afla ascuns (secret), motivul real al misiunii, trebuie sa-si gaseasca maniera potrivita in care aceasta sa fie dusa la indeplinire."
John Le Carre, "Spionul perfect"
.
In luna decembrie 2009, Italia a fost tulburata de doua incidente.
Pe 13 decembrie 2009,premierul Silvio Berlusconi a fost agresat de un individ cu probleme psihice.
In timp ce se afla inca la spitalizat au aparut suspiciuni ca incidentul a fost regizat,pentru ai creea popularitate premierului italian al carui prestigiu era in cadere libera.

Pe 24 decembrie 2009,la aproape doua saptamani,in timp ce se indrepta sa oficieze slujba de Craciun, Papa Benedict al XVI-lea este trantit la pamant de o femeie "aparent cu probleme psihice"
Cele doua incidente,puternic mediatizate,i-au facut pe psihologi sa declare ca este vorba de o adevarata competitie pentru a ataca persoane publice."Daca nu esti in atentia opiniei publice nu existi"
"Nu doar persoanele fragile din punct de vedere psihologic, dar si cele care cauta notorietate ar putea incerca sa imite acest tip de gest"( Guido Olimpio)

In schimb nimeni nu a remarcat un posibil element de legatura dintre cele doua "agresiuni":
Premierul Silvio Berlusconi a fost lovit cu o statueta reprezentand Domul din Milano,un simbol al bisericii romano-catolice.

Pe 18 ianuarie 2010 va fi eliberat Mehmet Ali Agca,cel care a vrut sa-l asasineze pe Papa Paul al II-lea.
Va fi sfarsitul "agresiunilor"mimate?

Emil Cerneak in cartea sa "Cinci secole de razboi secret" spune urmatoarele:
"De regula, iezuitii actionau (si actioneaza) doar ca o forta ce conducea din umbra, cautand sa realizeze cele mai tenebroase actiuni cu "maini" straine"

Surse
http://www.impactnews.ro/index.php?section=Objects&action=ShowGroupChildren&ObjectId=26443

Subiect preluat de pe acest blog.08.01.2010

Niciun comentariu: