duminică, 7 februarie 2016

Filme de weekend :Body of Lies - Un ghem de minciuni (2008)
Body of Lies (Un ghem de minciuni), ultimul film al lui Ridley Scott, se vrea un thriller cu spioni. Un film despre culisele razboiului impotriva terorii. Seamana foarte mult cu un Spy Game  in care rolul lui Brad Pitt este luat de DiCaprio, iar cel al lui Robert Redford de Russell Crowe. Insa nu este si la fel de reusit.
Dar asta nu inseamna neaparat ca Body of Lies este un film prost. DiCaprio joaca excelent in rolul lui Roger Ferris, agentul CIA de teren, construindu-si rolul pe baza altor personaje pe care le-a jucat in trecut (Danny Archer din Blood Diamond si Billy Costigan din The Departed).
Nici Crowe nu joaca rau in rolul lui Ed Hoffman, un agentul CIA superior lui Ferris, care conduce operatiunile de la distanta prin cateva telefoane date din fata unui ecran.  
Efectele speciale sunt spectaculoase, dar sa nu va ganditi ca filmul abunda in scene de actiune in care acestea sa poate fi exploatate la maximum, asa cum s-a intamplat in Black Hawk Down (un alt film al lui Ridley Scott). Povestea este pusa inaintea scenelor de actiune, iar acesta e un plus, avand in vedere ca avem de-a face cu un thriller 

Dar tocmai la poveste se afla buba care transforma Body of Lies intr-un film mediocru. Cei doi agenti incearca sa prinda un terorist de talia lui Osama despre care stiau ca planuieste niste atentate de proportii. Unul se afla pe teren sub acoperire si colaboreaza cu servicile secrete locale, iordaniene, iar celalalt face jocurile de la distanta, prin tot felul de gadgeturi hi-tech.
Accentul pus pe diferentele dintre cei doi agenti CIA este prea mare, iar asta inseamna ca diferentele sunt uneori duse la extrem doar de dragul unei demonstratii - cei implicati direct in razboaie sunt mai umani si au mai mult respect fata de cultura din care provin inamicii lor decat cei care dau ordinele de la distanta.
Hoffman coordoneaza totul cu indiferenta si raceala prin hands free in timp ce isi face cumparaturile, isi ia copii de la scoala, ii duce la toaleta etc. Asta in timp ce Ferris este aruncat in aer, impuscat, muscat de caini, batut mar si aproape decapitat de extremisti. Bineinteles ca Ferris incearca sa rezolve aceasta operatiune fara sa puna in pericol viata prea multor arabi (pentru care are si un respect deosebit :))
...citeste mai departe

Sursa:Metropotam

Niciun comentariu: